Brevveksling 1884–1908

av Kitty L. Kielland, Familien Lie

22. desember 1905. Fra Kielland til J. og T. Lie

Opplysning om brevet: Postkort sendt fra Kristiania. Dateringen er poststempelets dato. Motiv: Fotografi i svart/hvitt fra Karl Johans gate i Kristiania som er illuminert til ære for det nye kongeparets ankomst den 25. november 1905.

Kjære venner. Glædelig jul ønsker jeg eder. Tusinde tak for den kraftige, fantasifulde bog.den kraftige, fantasifulde bog] Trolig Jonas Lies roman Østenfor Sol, vestenfor Maane og bagom Babylons Taarn! Streif paa Jagtgebetet, utgitt i desember 1905. Skriver siden mer om den. ‹Træt›heden har slugt mig til dato. Vi lever vel under vor Konge,vor Konge] Haakon VII, som ankom Norge 25. november 1905. som er efter vort hjerte. Eders Kitty.

Adressetekst:
Monsieur Jonas Lie. 11.
Avenue de la Grande armée 11.
Paris.

Boken er utgitt av Nasjonalbiblioteket

Last ned

Last ned hele boken til mobil/nettbrett i .epub-format eller som .mobi.
Du kan også skrive ut boken som .pdf eller html.

Om Brevveksling 1884–1908

Vennskapet mellom Kitty L. Kielland (1843–1914) og familien Lie startet i godt voksen alder. Kitty var rundt 40 år, både Jonas (1833–1908) og Thomasine (1833–1907) var akkurat 10 år eldre. De møttes i Paris, et sted hvor mange av datidens norske kunstnere innen ulike disipliner søkte til i lengre eller kortere perioder, for utdannelse og inspirasjon.

Det er i alt 20 brev/fragmenter som utgis her, alle eiet av Nasjonalbiblioteket (NB). 19 av disse er skrevet av Kitty L. Kielland til medlemmer av familien Lie. Motsatt vei kjenner vi til kun ett brev som er bevart, skrevet av Jonas Lie. Brevenes innhold veksler mellom det private og ytringer om hendelser i tiden.

Brevene utgis i Nasjonalbibliotekets kildeskriftserie NB kilder.

Les mer..

Om Kitty L. Kielland

Kitty L. Kielland regnes som en av de fremste norske landskapsmalerne i 1880-årene og hun bidro mye til utviklingen av den nyromantiske retningen innen malerkunsten i 1890-årene.

Les mer..

Om Familien Lie

Jonas og Thomasine Lie giftet seg i 1859. Deres hjem var samlingspunkt for mange av datidens store diktere, kunstnere og kulturpersonligheter.

Les mer..

Del boken

Tips dine venner om denne boken!

Del på Twitter
Del på Facebook

Gå ikke glipp av ett eneste ord.

Fyll ut e-posten din under så vi kan varsle deg når nye verk publiseres.