Brev til Henrik og Susanna Ibsen

av Camilla Collett

Udatert. Brev til Susanna Ibsen.

Ms.4° 2590:289

Opplysninger om brevet:
Brevet er udatert. Det er sannsynligvis skrevet en del år etter at Susanna Ibsen og Camilla Collett oppholdt seg sammen i utlandet 1872 og vinteren 1876–77 (Steen 1954). Brevet er nå en del av Bergljot Ibsens minnealbum.

Kjere Fru Ibsen! Det gjorde mig ondt at høre ved min Hjemkomst, at De havde været her. Jeg havde så gjerne truffet Dem. Jeg vilde spurgt Dem, om De vilde tilbringe en Aften heroppe hos mig, sammen med Frøkn. RibbingSophie Ribbing (1835–94) og Schreiber.Christiane Schreiber (1822–98) De har lovet at komme i Morgen Onsdag, og det skulde glæde mig om De kjere Fru Ibsen vilde sluttet Dem til disse gamle Venner fra vort Udenlandsliv –tankestreken er rettet fra semikolon ved overskriving jeg vil en Aftenstund glemme at «jeg er i Kristiania». Deres Camilla Collett

Boken er utgitt av Nasjonalbiblioteket

Last ned

Last ned hele boken til mobil/nettbrett i .epub-format eller som .mobi.
Du kan også skrive ut boken som .pdf eller html.

Om Brev til Henrik og Susanna Ibsen

Brevene fra Camilla Collett til ekteparet Ibsen forteller om et vennskap bygget på gjensidig respekt.

Brevene inneholder dessuten gode beskrivelser av Camilla Colletts omflakkende liv i Europa. Reiselivets utfordringer som avgangstider, billettsystemer, togkomfort, overnattingssteder m.m. beskrives utførlig, og livet som dikter i frivillig eksil trer tydelig frem.

I denne utgaven publiseres alle Nasjonalbibliotekets brev fra Camilla Collett til ekteparet Ibsen i sin helhet. Boken er andre bok i Nasjonalbibliotekets kildeskriftserie NB kilder.

ISSN: 1894-7662 NB kilder (elektronisk utg.)

ISBN: 978-82-7965-224-3 (digital utgave, bokselskap.no), 978-82-7965-225-0 (epub), 978-82-7965-226-7 (mobi)

Les mer..

Om Camilla Collett

Collett var en av de første i Norge til å benytte termen feminist. Hun argumenterte for at kvinner og menn er ulike, men likeverdige og hverandres åndelige partnere. Kvinnefrigjøring er derfor et anliggende for alle, kvinner som menn. Menn skal vise kvinner at deres verd blir erkjent og respektert, men kvinner må frigjøre seg selv gjennom aktiv selvrefleksjon.

Les mer..

Del boken

Tips dine venner om denne boken!

Del på Twitter
Del på Facebook

Gå ikke glipp av ett eneste ord.

Fyll ut e-posten din under så vi kan varsle deg når nye verk publiseres.