Elskede Amalie

Forord til e-utgaven (2016)

Denne e-utgaven av Elskede Amalie. Brevvekslingen mellom Amalie og Erik Skram er basert på Janet Gartons trebindsutgave fra 2002 (Gyldendal/Det danske Sprog- og litteraturselskab/Det norske språk- og litteraturselskap). Med unntak av person- og verksregistrene er all tekst tatt med, men noen tilpasninger knyttet til de digitale formatene har vært nødvendige. Janet Garton har sett gjennom brevene og lagt til noen nye opplysninger i kommentarene.

Digitaliseringen er basert på filer mottatt fra Nasjonalbiblioteket. Tekstkodingen er utført av Ellen Nessheim Wiger. Fanny Berg, Kaija Risbakken og Gro Videsjorden har korrekturlest.

Last ned

Last ned hele boken til mobil/nettbrett i .epub-format eller som .mobi.
Du kan også skrive ut boken som .pdf eller html.

Om Elskede Amalie

Elskede Amalie inneholder hele den bevarte korrespondansen mellom Amalie og Erik Skram, fra 1882 til 1902, til sammen nesten 600 brev. Brevene gir et unikt innblikk i forholdet mellom de to, og kaster også lys over Amalie Skrams diktning.

Utgiveren, Janet Garton, har skrevet en fyldig innledning om ekteparet og deres samtid. I tillegg har hun utstyrt hver årgang i korrespondansen med en kort innledning om brevenes kontekst.

Boka inneholder også ordkommentarer, et appendiks med Erik Skrams notater rundt Amalies sykehusinnleggelse i 1894, et appendiks med begges notater og lapper rundt skilsmissen, ordliste, slektstavler og bibliografier.

Teksten i bokselskap.no er basert på Janet Garton (red.): Elskede Amalie. Brevvekslingen mellom Amalie og Erik Skram 1882–1899, 3 bind, Gyldendal, Oslo 2002. Se faksmiler av bokutgaven fra 2002: bind 1, bind 2, bind 3

Les mer..

Del boken

Tips dine venner om denne boken!

Del på Twitter
Del på Facebook

Gå ikke glipp av ett eneste ord.

Fyll ut e-posten din under så vi kan varsle deg når nye verk publiseres.