Grevens Datter

av Hanna Winsnes

[tittelside]


Hanna Winsnes


Grevens Datter
Tekstkritisk utgave ved Jorunn Hareide

Det norske språk- og litteraturselskap/bokselskap.no
Oslo 2023


Teksten i bokselskap.no følger 1. utgave, 1841 (Christiania/Guldberg & Dzwonkowskis Forlag). Digitaliseringen er basert på fil mottatt fra Nasjonalbiblioteket (nb.no).

ISBN:978-82-8319-711-2 (bokselskap.no),
978-82-8319-712-9 (epub), 978-82-8319-713-6 (mobi)

Last ned

Last ned hele boken til mobil/nettbrett i .epub-format eller som .mobi.
Du kan også skrive ut boken som .pdf eller html.

Om Grevens Datter

Grevens Datter er en underholdningsroman med mange forviklinger og en relativt komplisert fortellerstruktur: Handlingen begynner i nåtiden, deretter går fortelleren 16 år tilbake i tid til hovedpersonens fødsel og tidlige barndom, for deretter å vende tilbake til nåtiden.

Handlingen kort oppsummert: Baron Fredrik Zernau får barn med sin elskerinne, hustruens kammerpike. Han lar barnet passere som datteren til broren, Grev Herman Zernau, og oppdrar henne hos seg, mens den ekte grevedatteren, som greven har avvist og sendt til lillebroren etter at barnets mor døde i barselseng, blir plassert hos en prest på landet og utgitt for å være et illegitimt barn.

Grevens Datter ble utgitt i 1841 av prestefruen Hanna Winsnes under psevdonymet Hugo Schwartz (fordi hun mente det ikke passet seg for en prestekone å skrive underholdningslitteratur).

Les mer..

Om Hanna Winsnes

I dag er Hanna Winsnes mest kjent for kokeboken Lærebog i de forskjellige Grene af Huusholdningen (første gang utgitt i 1845). Men hun skrev også fortellinger og dikt og var en viktig kulturpersonlighet i sin tid.

Les mer..

Faksimiler

For denne boken finnes det også faksimiler tilgjengelig:

Del boken

Tips dine venner om denne boken!

Del på Twitter
Del på Facebook

Gå ikke glipp av ett eneste ord.

Fyll ut e-posten din under så vi kan varsle deg når nye verk publiseres.