Brev 1863–64

av Camilla Collett

20. mai [1864]. Brev til Peter Nicolai Arbo

Brevs. 560

Opplysninger om brevet:
Skrevet i Paris. Brevet gjengis på grunnlag av fotokopi.
Datering: Brevet er datert uten angivelse av år, men det er trolig fra 1864 da begge oppholdt seg i Paris. De møttes i Paris igjen våren 1868, men bruken av Café Regence som møtested indikerer at det er fra 1864.

Kjere Arbo!

Jeg vilde gjerne tale med Dem, men jeg synes det er for langt for Dem at gaa herop, kunde De ikke møde mig i Caffé de la Regence imorgen Lørdag Kl 4? Jeg sidder i den senere Tid udenfor.

Camilla Collett

Kan De slet ikke komme til den Tid saa gaar jeg sikkert paa UdstillingenUdstillingen] antakelig utstillingen Salon de 1864 i Palais Champs–Élysées hvor Peter Nicholai Arbo stilte ut maleriet Valkyrien fra 1860. Søndag Kl 1 men jeg vilde helst treffe Dem imorgen i Cafféen.


__________
Adressetekst:
Mr. Monsieur Arbo, peintre Norwégien
49 Boulevard de Sebostopol
rive gauche
Paris.

Boken er utgitt av Nasjonalbiblioteket

Last ned

Last ned hele boken til mobil/nettbrett i .epub-format eller som .mobi.
Du kan også skrive ut boken som .pdf eller html.

Om Brev 1863–64

Samlingen inneholder 33 brev skrevet av Camilla Collett i perioden september 1863 til september 1864 da hun var på sin første lengre reise etter at hun ble enke i 1851. I perioden bodde hun i København, Berlin og Paris.

Brevene gir et bilde av hennes hverdagslige gjøremål, hennes økonomiske bekymringer og hennes litterære ambisjoner under utenlandsoppholdet. Men reisen var også et vendepunkt i Colletts liv, korrespondanse og forfatterskap, og den ble på mange måter starten på hennes liv som omreisende forfatter.

Les mer..

Om Camilla Collett

Collett var en av de første i Norge til å benytte termen feminist. Hun argumenterte for at kvinner og menn er ulike, men likeverdige og hverandres åndelige partnere. Kvinnefrigjøring er derfor et anliggende for alle, kvinner som menn. Menn skal vise kvinner at deres verd blir erkjent og respektert, men kvinner må frigjøre seg selv gjennom aktiv selvrefleksjon.

Les mer..

Del boken

Tips dine venner om denne boken!

Del på Twitter
Del på Facebook

Gå ikke glipp av ett eneste ord.

Fyll ut e-posten din under så vi kan varsle deg når nye verk publiseres.